Diferenta dintre bunatate si aparenta rautate!

Via @Virginia Alexandrescu

Aproape toata lumea ce ma cunoaste stie faptul ca nu dau nimic, dar nimic, copiilor cersetori.
Nu o fac pentru ca nu imi pasa de ei, spun unii. Gresit! Tocmai pentru ca imi pasa, nu le dau!
Dand bani sau produse unui copil cersetor il transformati cu bunatatea voastra neorientata corect, intr-un instrument de supravietuire pentru parintii lui. Parinti care de multe ori stau la caldurica pe cand copiii stau prin frig sa faca bani. Un copil care nu face bani, va fi lasat in pace in timp sau abandonat si sincer, decat cu asemenea parinti, mai bine la casa de copii.
Unul care face bani, care aduce acasa bunuri, este permanent chinuit, ba chiar batut atunci cand nu face destul.

In urma cu vreo 5 ani, am luat o fetita de pe strada, de Craciun, mi-am calcat propriile convingeri in picioare. Era vanata de frig, in papuci. Am umplut portbagajul cu daruri si alimente, cu ghetute pentru toti copiii familiei si haine de iarna. Am mers acasa la ei. Erau claie peste gramada intr-o camera. Am promis ca ii voi ajuta sub conditia ca ei, adultii sa mearga la munca si copiii la scoala! Toate bune si frumoase, multumiri si promisiuni.
La nici 4 ore mai tarziu, fetita era tot in papuci si ciorapi de lana, semi imbracata, la cersit in fata la Universal! O incaltasem si o imbracasem de iarna doar cateva ore mai devreme, atunci mi-am dat seama ca aceea era uniforma. Trebuia sa inghete de frig sa fie cat mai autentica, cat mai disperata.

Uneori dorinta de a face bine se transforma in ceva negativ. Eu atunci le-am dat convingere parintilor ei ca fetita este buna la cersit.

Acesta este motivul pentru care va tot repet, familiile ce primesc ajutor, il primesc calculat, astfel incat ne putem da seama in timp, monitorizandu-i alaturi de DAS, cine merita sa fie sustinut, unde trebuie sa apelam la Protectia Copilului caci e mai bine pentru copil, s.a.m.d

Dar, dincolo de aspectele negative ale acestei lumi, recunosc faptul ca este mai mult decat inaltator atunci cand reusesti sa pui o familie pe picioare, cand ei reusesc sa aiba grija de ei si de copiii lor. Cand ceea ce le dam noi este doar pentru a le mai usura putin viata si a aduce zambetul pe buze cu cadouri pentru copii.
Lipsa educatiei le ingusteaza viziunea constructiva asupra propriei vieti, atunci cand au solutii, infloresc. Cersetoria, ii face rai, frustrati, lipsiti total de autorespect.
Orice ajutor dat unei familii sociale, trebuie sa vina cumpatat, meritat, nu totul de-o data.

Prin proiectele #ADouaSansa sau #ProfesorPentruOOra asta facem, ii ajutam si monitorizam constant. Incercam sa ii punem pe un drum. Impreuna. Gestul vostru de o zi, o ora sau 10 lei este o caramida pusa in constructia acestui drum al lor catre o alta viata. Raman pe drum doar cei ce fac la randul lor pasi.

Evident ca ii ajutam si pe cei ce nu au alte posibilitati, gen oamenii in varsta sau cei bolnavi, aici e o alta poveste...

Programele noastre

A doua sansa

Lipsa educatiei le ingusteaza viziunea constructiva asupra propriei vieti, atunci cand au solutii, infloresc. Cersetoria, ii face rai, frustrati, lipsiti total de autorespect. Orice ajutor dat unei familii sociale, trebuie sa vina cumpatat, meritat, nu totul de-o data.

Profesor pentru o ora

Prin proiectele #ADouaSansa sau #ProfesorPentruOOra asta facem, ii ajutam si monitorizam constant. Incercam sa ii punem pe un drum. Impreuna.

Happy Box

#HappyBox se afla la Decathlon Brasov de acolo puteti achizitiona orice lucru folositor unui copil/ adolescent , apoi le puteti lasa direct in cutie. Se afla amplasata imediat dupa casele de marcat in zona frigidetelor cu dulciuri. Va rugam nu mai aruncati in ea ceea ce ar trebui sa aruncati la gunoi dupa ce v-ati cumparat o geaca sau pantofi noi.

orice ajutor conteaza

Implica-te alaturi de noi.

Educația reduce numărul asistaților social și totodată infracționalitatea.